Når du vil gøre en forskel

Tag en social - og sundhedsuddannelse i Faaborg-Midtfyns Kommune

Når du tager en social- og sundhedsuddannelse i Faaborg-Midtfyn Kommune, tilbyder vi:

  • tæt kontakt til vores uddannelseskoordinatorer,
  • løn efter overenskomst med FOA
  • et højt fagligt niveau på vores praktiksteder
  • vi ansætter både hjælper- og assistentelever fra grundforløb 2´s begyndelse
  • praktikforløb foregår i samarbejde mellem Region og Kommune

Se vores ledige stillinger som SOSU-elev

Social - og sundhedsassistent

Har du blik for helheden og tør du tage ansvar?

Når du bliver ansat som elev i Faaborg-Midtfyn Kommune, foregår uddannelsen i samarbejde med SOSU-Fyn. Skoleperioderne foregår på SOSU-Fyns skoler i enten Svendborg eller Odense, du bestemmer hvor!

Grundlæggende handler det om trivsel for den enkelte borger med udgangspunkt i dennes livssituation. Du kommer i praktik på plejehjem, i hjemmeplejen, i psykiatrien og på et sygehus. Der kan også være mulighed for en praktik i udlandet.

Du vil lære om sundhedspædagogik, anatomi og fysiologi, motivationsstrategier, farmakologi og meget mere.

Uddannelsens længde afhænger af din uddannelsesbaggrund og evt. erhvervserfaring som social- og sundhedshjælper. Uddannelsen kan maksimalt vare op til 2 år, 9 måneder og 3 uger og veksler mellem skole og praktik.

Vi holder løbende ansættelsessamtaler.

Ved spørgsmål kontakt Iben Brøndum på tlf. 72 53 114 3 eller Dorte Rosenfeldt Hansen på tlf. 72 53 47 39, eller send en mail på sosuelever@fmk.dk

Læs mere om dine muligheder

Social - og sundhedshjælper

Har du mod på mennesker?

Når du bliver ansat i Faaborg-Midtfyn Kommune, foregår uddannelsen i samarbejde med SOSU-Fyn. Skoleperioderne foregår på SOSU-Fyns skoler i enten Svendborg eller Odense, du bestemmer hvor!

Grundlæggende handler det om trivsel for den enkelte borger med udgangspunkt i dennes livssituation. Du vil gennemleve en spændende og alsidig uddannelse hvor du stifter bekendtskab med en bred vifte af det danske sundhedssystems tilbud.

Uddannelsen til social- og sundhedshjælper varer i alt 14 måneder, og har fokus på både teori og praksis.

Vi afholder løbende ansættelsessamtaler.

Ved spørgsmål kontakt Iben Brøndum på tlf. 72 53 11 43 eller Dorte Rosenfeldt Hansen på tlf. 72 53 47 39, eller send en mail på sosuelever@fmk.dk

Kontakt SOSU-skolerne for yderligere information. (LINK)

Læs mere om dine muligheder

Udtalelser fra vores elever

Efter mange års arbejde i banksektoren har jeg valgt at sætte mig tilbage på skolebænken for at uddanne mig som social- og sundhedshjælper. Jeg vil rigtig gerne arbejde for en bedre ældrepleje! Det er vigtigt, at vi ser de ældre som mennesker, og ikke som opgaver. Jeg er sikker på at vores ældrepleje vil ændre sig markant indenfor de næste 10 år, og det glæder jeg mig til at være en del af. Med en uddannelse i ryggen som social- og sundhedshjælper bliver jeg klædt godt på rent fagligt til at komme ud at løse mange forskellige arbejdsopgaver. Det giver mig stor glæde og energi at arbejde indenfor dette område, og jeg kan med mit engagement og min indlevelsesevne gøre god gavn i alle kroge inden for ældresektoren.
Catharina
Social- og sundhedshjælper
Jeg kom til Danmark for 6 år siden for at gå på højskole. Her jeg lærte den danske kultur og det danske sprog. Jeg blev fascineret af det danske velfærdssamfund, hvor alle har lige adgang til uddannelse og sundhedsvæsen. Efter nogle år begyndte jeg at arbejde på et plejehjem ved siden af mit studie og fandt ud af, at jeg hellere ville være SOSU-assistent. Derfor startede jeg på SOSU-uddannelsens grundforløb 2 i Svendborg. Jeg er meget glad for at gå på skolen - her jeg lærer en masse grundlæggende teori og viden, som jeg kan tage med til hovedforløbet og til min kommende arbejdsplads.
Kento
Grundforløb 2 elev
Efter 9. klasse besluttede jeg, at jeg ville tage uddannelsen som social- og sundhedsassistent, EUX. Jeg vidste, at jeg ville arbejde med mennesker - jeg vidste bare ikke hvordan. Den gymnasiale uddannelse i en kombination med uddannelsen som social- og sundhedsassistent åbner mange gode muligheder inden for sundhedssektoren. Jeg har mange år på arbejdsmarkedet foran mig endnu, så det er med at holde mulighederne åbne. Samtidig kunne jeg godt tænke mig at være med til at ændre fordommene om jobbet. At få dem vendt fra det negative til det positive. Jeg tror, at det vil hjælpe, hvis flere var klar over hvor mange forskellige aspekter, der er i dette fag. Det er både hårdt, spændende og utroligt lærerigt. Man lærer rigtigt meget om sig selv og om det at være menneske. Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at bidrage med mine kompetencer og mit engagement. Selvom det til tider kan være hårdt, er der ikke noget bedre end at få et smil fra de ældre. Så ved jeg, at jeg har gjort det godt, og at jeg gør en forskel. Jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg, og jeg håber, at der i fremtiden er mange flere unge mennesker, der vælger denne uddannelse.
Julie
EUX elev
Jeg hedder Fatos, og jeg er 25 år gammel. Jeg er i min 3. praktik som Social- og sundhedsassistent på Svendborg sygehus, og er snart færdiguddannet. Jeg blev som uddannet social -og sundhedshjælper i 2016, og efter nogle rigtig gode år, havde jeg lyst til at uddanne mig videre for at kunne hjælpe borgerne på andre måder og tillære mig mere viden, og for at kunne gå mere i dybden ude i praksis. Jeg har valgt den her uddannelse, fordi jeg elsker at hjælpe mennesker og for at sikre, at en borger får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsnet, hele vejen igennem. Så hvis man er en person, som elsker at møde en masse forskellige personligheder, både kollegamæssigt og borgermæssigt, og godt kan lide, at der ikke er to dage, der er ens - så skal man blive social -og sundhedsassistent!
Fatos
Social- og Sundhedsassistent